Hírek - Farkas Zoltán

A hagyományos és a modern művészet határán

A hagyományos és a modern művészet határán

Lovas Gábor, Békés megyei művésztanár olajfestményeiből nyílt kiállítás a megyeháza aulájában, melyet június 24-én ünnepélyes keretek között nyitottak meg. A barokk és az avantgárd stílus kettőségét felvonultató képekből összeállított különleges tárlat szeptember 2-ig látogatható.

A kezdetben főleg grafikával foglalkozó művész főiskolai tanulmányai utolsó éveiben kezdett a festészet felé fordulni, ugyanis ekkor döbbent rá, hogy inkább a XX. század avantgárd művészeti stílusaival szeretne kísérletezni. Ezután fordult a barokk stílus felé, majd a napig egy bizonyos kettősség jellemzi művészetét, amely a hagyományos és a modern művészet határán mozog. A békéscsabai tanár festményein a stílusjegyek nem mosódnak össze, hanem egy töréssel képeznek éles határvonalat a különböző művészeti stílusok között. Későbbi festményein azonban ezek a határvonalak már elmosódnak, és képeinek témái már fokozatosan a modern kor felé húzódnak, jelezve, hogy az alkotó már eltávolodott a barokk stílustól. A megyegyűlés előtt már hagyománnyá vált kiállítást Prisztavok Tibor festőművész ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg, méltatva az alkotót.

 

Lovas Gábor Békés megyei művésztanár olajfestményeiből nyílt kiállítás a megyeháza aulájában

Farkas Zoltán megyei elnök is köszöntötte a művészt 

 

Az ünnepélyes alkalmon Farkas Zoltán megyei elnök is köszöntötte a művészt, beszédében kihangsúlyozta, hogy a festményekből egy igazi XXI. századi gondolkodó munkásságát ismerhetjük meg.

 

Lovas Gábor Békés megyei művésztanár olajfestményeiből nyílt kiállítás a megyeháza aulájában

 A festmények egy része a barokk és az avantgárd stílus kettőségét vonultatja fel

 

Lovas Gábor kiállítása munkanapokon látogatható 8 és 16 óra között a megyeháza aulájában (Békéscsaba, Derkovits sor 2.).

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.T.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: A hagyományos és a modern művészet határánPage generated in 1329,9 miliseconds.