Hírek - Farkas Zoltán

A megye büszke a Békés Megyei Culinary Team világbajnoki eredményeire - interjú Farkas Zoltánnal

A megye büszke a Békés Megyei Culinary Team világbajnoki eredményeire - interjú Farkas Zoltánnal
Hatalmas teljesítmény: tizennégy versenyzővel indult útnak, és tizennégy éremmel is tért haza a luxemburgi szakács-világbajnokságról a Békés Megyei Culinary Team. A november 20-24. közt zajló versenyről ugyanis mindannyian ezüsttel vagy bronzzal a nyakukban érkeztek vissza. Ezt Békés megye elnöke, Farkas Zoltán sem hagyhatta szó nélkül!
- Mit gondol a Békés Megyei Culinary Team eredményeiről, amivel a luxemburgi világbajnokságról tértek haza?
- Már amikor elindultak, biztattam őket és bíztam is ebben a szép eredményben. Természetesen nagyon nagyon boldog vagyok, hogy ilyen eredményesen képviselték a világversenyen  Békés megyét. A megye pedig szintén nagyon büszke rájuk!

 Békés Megyei Culinary Team

A csapatot barátaik, kollégáik ünnepi fogadással várták az Ibsen Étteremben, Békéscsabán

- Mit ígért nekik elindulás előtt?
- Azt mondtam biztatásként, hogy ha jól szerepelnek, akkor az a halétel, amit én jól el tudok készíteni, egy fogadás keretében nem fog elmaradni. Amikor hazaérkeztek Békés megyébe, gratuláltam a teljesítményükhöz és mondtam, hogy az ígéretemet természetesen be fogom tartani! Már szervezés alatt van tehát, hogy én fogok Világbajnoki ezüst és bronzérmes szakácsoknak hallevest főzni. A szakácsok mellett természetesen szívesen látom majd a támogatókat is egy közös vacsorára és egy jó beszélgetésre.

A Békés Megyei Culinary Team tagjai Prohászka Bélával (első sor, balról a harmadik) és Farkas Zoltánnal (első sor, jobbról a harmadik)

Luxemburgból senki sem tért haza érem nélkül, és ehhez Prohászka Béla és Békés megye elnöke, Farkas Zoltán is gratulált- Békés megye elnökeként mit gondol, miért olyan fontos, hogy a szakácsok  a megye hírét vigyék a világba?
- Békés megyének olyan adottságai vannak, amelyek a turizmus szempontjából nincsenek olyan mértékben kihasználva, mint amilyen mértékben lehetne. Bízom abban, hogy az Új Széchenyi Terv a turizmus vonatkozásában újra egy növekvő pályára tudja állítani ezt az ágazatot Békés megyében. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, ahhoz nagyon jó éttermekre és nagyon felkészült szakácsokra van szükség.

Tímár András és Ambrus György, a Békés Megyei Culinary Team tagjai

A mesterszakácsokat és -cukrászokat Farkas Zoltán egy halvacsorára is meghívtaÚgy gondolom, hogy ha egy világbajnokságon a Békés megyéből részt vevő szakácsok közül mindenki éremmel tér haza, ez azt fogja eredményezni az ide érkező turisták olyan érzéssel fognak hazatérni, hogy ide érdemes visszajönni. Aki pihenni érkezik, az is sokkal jobban érzi magát, hogy ha finom és különleges ételek kerülnek az asztalra, ezt pedig leginkább azok tudják biztosítani, akik nagyon fölkészült szakácsok. Azt gondolom, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Békés megye szakácsai, és maga a szakács- és cukrászképzés igen magas színvonalú, ez pedig garancia az ellátás színvonalára is.


MCOnet-Kovács Tünde

Fotók: Békés Megyei Önkormányzat


Page generated in 36,3 miliseconds.