Hírek - Farkas Zoltán

Bemutatták a Harruckern kolbászt és kekszet

Bemutatták a Harruckern kolbászt és kekszet

A magyar szakképzés jelenlegi kihívásairól, a törvénymódosításokról, a gyakornoki rendszerről és Békés megye speciális helyzetéről is megosztották tapasztalataikat azon a szakképzési fórumon, amit december 15-én rendeztek a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központjában. A Wenckheim teremben tartott konferenciasorozaton idén először adták át a Harruckern vállalkozói díjat, amit elsőként Schreyer József vehetett át. Ezt követően az intézmény új prémium termékeit, a Harruckern kolbászt és a Harruckern kekszet is megkóstolhatták a vendégek.

Ünnepélyes megnyitójában Farkas Zoltán azon meggyőződésének adott hangot, hogy a Harruckern a megyei önkormányzat egyik sikertörténete. Az Alföld legnagyobb oktatási komplexumának térhódítása azt mutatja, az önkormányzat az elmúlt időszakban sikerre vitte a Harruckernt - vélekedett Békés Megye Képviselő-testületének elnöke. Ismert: január elsejétől a többi szakképző intézményhez hasonlóan a Harruckern is a Békés Megyei Kormányhivatal fenntartása alá kerül. A szakképzési fórumon a kormányhivatal részéről Tóth Imre oktatási főosztályvezető is részt vett.

 

Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testületének elnöke

A jobbra látható Harruckern kekszet is a fórumon mutatták be


Mihálka Gáborné, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet főigazgató-helyettese A szakképzés változásai az új köznevelési törvény tükrében, és a szakképzési hozzájárulás törvényi változásai címmel tartott előadást. Őt dr. Szilágyi János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója követte, aki a szakképzés előtt álló változásokról beszélt.


Dr. Maráczi Gabriella, dr. Mucsi Gyula és dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének megyei tisztifőorvosai Minta Menza - a közétkeztetés újragondolása címmel mutatták be programjukat. Ezt követően írta alá a Harruckern vezetője, Mikulán Róbert, az aradi Grup Liceul Forestier szakképző iskolával és a szintén aradi Colegiul Scolar Aurel Vlaciu szakképző iskolával a testvériskolai együttműködést. A három iskola közös pályázatot nyújtott be EU-s forrásra a megújuló energiák hasznosításának oktatása érdekében. A megvalósuló 50 millió forint összértékű pályázat lehetőséget nyújt a közös szakképzésre és további határon átnyúló együttműködési lehetőségekre.

 

Szakképzési fórum a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézményben

A rendezvényen szakmai gyakorlatukat végző diákok gondoskodtak a vendégekről

 

Idén először osztották ki a Harruckern Vállalkozói Díjat, amellyel az intézmény a minőségi szakképzésért tett erőfeszítéseket értékeli. A kicsinyített, bronzból öntött Harruckern mellszobrot legelőször Schreyer József, a Gyula és Vidéke Áfész COOP elnök-vezérigazgatója vehette át.

 

Schreyer József, a Gyula és Vidéke Áfész COOP elnök-vezérigazgatója és Mikulán Róbert, a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény igazgatója

A vállalkozói díj kiérdemlője Harruckern mellszobrának kicsinyített, bronzból öntött mását vehette át

 

A Harruckern kolbászt Matula László és Hajdúk Zoltán húsipari technikus oktatók mutatták be, a Harruckern kekszet pedig Balogh László olimpiai bajnok mestercukrász alkotta meg. Utána Ambrus György, a Harruckern élelmezésvezetője, olimpiai és világbajnok mesterszakács ismertette az állófogadás finomságait. A díszebéden a Szent Vince Borlovagrend gyulai székének elnöke és ceremóniamestere is részt vett.

 

 

 

Forrás: Harruckern János Közoktatási Intézmény - B.J.

Fotó: Varga László

Feltöltötte: G.E.

 

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Bemutatták a Harruckern kolbászt és kekszet

 Page generated in 1119,4 miliseconds.