Hírek - Farkas Zoltán

Együttműködés a Szent István Egyetemmel

Együttműködés a Szent István Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács a Szent István Egyetemmel, a hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzésének elősegítése céljából. Az erről szóló egyezményt április 21-én írták alá az oktatási intézmény gazdasági karán, Békéscsabán. Az aláírási ceremónián az is kiderült, hogy a gyakorlati programban résztvevő diákoknak elemzést kell készíteniük a XXI. század Békés megyét is érintő kihívásaira, melyhez a megyei grémium 700 ezer forintos támogatást biztosít.

Az október végéig tartó programban készülő szakdolgozatok elemzéseitől elsősorban azt várják, hogy válaszokat adnak többek között a globális fölmelegedés, a bio- és nanotechnológia, az egészségipar, az energiafüggőség, az elöregedés, valamint a multikulturális társadalom és azok megyei hatásai adta kihívásokra, a megyei adottságok figyelembevételével.

 

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács a Szent István Egyetemmel

 Az együttműködési megállapodást az oktatási intézmény gazdasági karán írták alá

 

Farkas Zoltán a területfejlesztési tanács, egyben a Békés megyei közgyűlés elnöke a témával kapcsolatosan elmondta, hogy 2008-óta folyamatosan tesznek lépéseket a gazdasági válság hatásainak enyhítésére, többek között a Békés Megyei Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Programnak elindításával, melynek része az egyetemisták gyakorlati tapasztalatszerzésének és első munkahelyhez jutásának elősegítése. - A jövő nemzedékére hatalmas feladat hárul, bízom abban, hogy Békés megye vonatkozásában nagyon sok olyan kérdés van, amelyeknek megválaszolását érdemes a fiatalokra bízni, hiszen a kutatási eredmények akár a mindennapjainkat is befolyásolhatják - tette hozzá az elnök.

 

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács a Szent István Egyetemmel

A gyakorlati programban résztvevő diákoknak elemzést kell készíteniük a XXI. század Békés megyét is érintő kihívásaira 

 

Mint kiderült, a támogatás első felét az egyetem a kutatási koncepció kidolgozásáért kapja, a második felét pedig az összefoglaló tanulmány átadását követően juttatják el az egyetem számára.

 

Dr. Borzán Anita dékán

 Mintegy tíz diák fog részt venni a programban

 

Dr. Borzán Anita dékán szerint mintegy tíz diák fog részt venni a programban, melynek segítségével a karon tanuló hallgatók egyrészt gyakorlati tudást szerezhetnek, másrészt a megye számára is értékes információkat adhatnak át az elkészülő dolgozatokban. A dékán arra is felhívta a figyelmet, hogy a diákokat a kidolgozandó témák terén nem korlátozzák, hanem szabadon használhatják fantáziájukat.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.T.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Együttműködés a Szent István EgyetemmelPage generated in 1373,8 miliseconds.