Hírek - Farkas Zoltán

Farkas Zoltán a szeghalmi Betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálaton

Farkas Zoltán a szeghalmi Betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálaton
A Szeghalmi Polgári Egyesület 2010 szeptember 21-én harmadik alkalommal szervezett egészségügyi szűrőprogramot Szeghalmon. Az esemény fővédnöke Farkas Zoltán, a Békés Megye Önkormányzat elnöke volt.
- Az egyik fő támogatója az eseménynek a Békés Megye Önkormányzat volt. Ez volt az 5.ilyen szűrőnap. A kezdetektől mellé állt az önkormányzat?
- 2007-ben, amikor a megyei önkormányzat elsők között dolgozta ki a civil stratégiáját az országban, akkor célként tűzte ki,hogy lényegesen szorosabb kapcsolatot fog ápolni a megyében működő civil szervezetekkel, hiszen óriási lehetőséget láttunk akkor is abban, hogy a megyei önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése eredményes lehet. 2008-ban a gazdasági válság hatására pedig úgy döntöttünk, hogy nem csak kapcsolatépítésre kell fektetni a hangsúlyt, hanem a feladatellátás terén is szerettünk volna együttműködni ezekkel a szervezetekkel. Ennek keretében a Szeghalmi Polgári Egyesület is eredményesen pályázott egészségügyi szűrővizsgálat lebonyolítására, hiszen az egészségügy kérdése is kötelező feladatként jelenik meg a Békés Megyei Önkormányzatnál és úgy ítéltük meg, hogy hatékony lehet egy civil szervezet bevonása. Ezt követően az egyesület tovább folytatta a szűrővizsgálatokat, és a 2010-ben megjelent kiírásra ismét sikeresen pályáztak. Ennek eredményeként került megtartásra szeptember 21-én a betegségmegelőző szűrőnap Szeghalmon.

a szeghalmi Szakorvosi Rendelő

A szűrések a szeghalmi Szakorvosi Rendelőben voltak

- Mi a személyes véleménye a kezdeményezésről?
- Mint szeghalmi, és mint a Szeghalmi Polgári Egyesület korábbi alapító tagja teljes mértékben azonosulni tudok ezekkel a célokkal, ezekkel a törekvésekkel, ezért is vállaltam el a fővédnökséget. Az önkormányzat is úgy látta, hogy érdemes a támogatásra, hiszen amilyen célt kitűztek maguk elé az nagyon nemes, és az emberek érdekeit szolgálja.

tTestösszetétel monitor  kipróbálása a szűrés előtt

Testösszetétel monitor kipróbálása a szűrés előtt

- Ön is részt vett az eseményen. Milyen tapasztalatokkal távozott?
- A résztvevők örömmel fogadták ismét ezt a kezdeményezést, ezt mutatja az is, hogy már a délután 2 órás megnyitókor is szép számmal megjelentek. Fővédnökként megjelentem a szűrőnapon és örömmel tapasztaltam, hogy a korábbiakhoz hasonló érdeklődés van az emberek részéről. Hiszen fontos, hogy mindenki tisztában legyen a saját egészségügyi állapotával. A szűrővizsgálattal ugyanis feltárhatnak olyan problémákat, amelyeknek jelen pillanatban nincs tudatában az illető, és így megelőzhet egy hosszadalmas és költséges terápiás kezelést is.


arkas Zoltán,

Farkas Zoltán, a Békés Megye Önkormányzat elnöke is jelen volt a szűrőnap megnyitóján

- A jövőben is támogatni fogják a hasonló törekvéseket?
- A Békés Megyei Önkormányzat a jövőben is szoros kapcsolatot kíván ápolni a civil szervezetekkel. Ezen belül minden olyan civil szervezetnek, amely jó célokat, jó pályázatokat juttat el hozzánk, lesz lehetősége arra, hogy nyerjen és a megyei önkormányzattal együttműködve jó programokat valósítson meg. Természetesen a Szeghalmi Polgári Egyesületnek is csak azt tudom mondani, hogy hasonló jó kezdeményezéssel álljon elő, és ha lehetőség adódik rá, pályázzon. Úgy gondolom ugyanis, hogy ilyen színvonalon, ilyen egymást követő sorrendiséggel egyedülálló ez a program a megyében.


MCOnet-Kovács Tünde


Page generated in 13,7 miliseconds.