Hírek - Farkas Zoltán

Idősekért végzett munkájáért miniszteri dicséret Juhász Sándornak

Idősekért végzett munkájáért miniszteri dicséret Juhász Sándornak

Soltész Miklós államtitkártól szeptember végén vehette át idősekért végzett munkáját elismerő miniszteri dicséretét Juhász Sándor. A vésztői református egyházközség lelkészét Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke javasolta a díjra.

Az idős, gyakran egyedülálló, megfáradt emberek gondozásában végzett munkájának elismeréseképpen „Idősekért miniszteri dicséretben" részesült a vésztői református egyházközség lelkésze. Juhász Sándor huszonnyolc éve szolgál a Békés megyei településen, és 1993-tól szervezi-irányítja az egyházközség időseket ellátó szeretetotthonát, hozzájárulva a gondozottak fizikai és lelki egészségéhez, jó közérzetéhez, aktivitásuk megőrzéséhez. A díjra Farkas Zoltán országgyűlési képviselő, a Békés megyei közgyűlés elnöke javasolta őt, ezt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is támogatta, így Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szeptember 29-én a Parlamentben, Budapesten átnyújthatta az elismerést az 1949-ben született lelkésznek.

 

Juhász Sándor, a Református Egyház Vésztői Egyházközségének lelkésze és Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár

A miniszteri dicséret átvételének pillanata


Juhász Sándor 1990 óta szervezi az egyházközség Keresztyén Családsegítő Szolgálatát is, valamint kezdeményezését, munkáját dicséri, hogy húsz éve újraindult a református oktatás Vésztőn - a Kis Bálint Református Általános Iskolában jelenleg 268 gyermek tanul. Tevékenységét megköszönve 2006-ban a város képviselő-testületének kitüntetését vehette át, majd feleségével, Juhász Sándornéval együtt tavaly "Békés megyéért" kitüntetésben is részesült (akkor kérdeztük is őt hivatásáról, a cikket itt olvashatja).

 

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.

 

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Idősekért végzett munkájáért miniszteri dicséret Juhász Sándornak

 Page generated in 1060,6 miliseconds.