Hírek - Farkas Zoltán

Négy évszak portréi a megyeházán

Négy évszak portréi a megyeházán

Corvus Kora Róbert portréiból nyílt tárlat október 14-én a megyeháza földszintjén, Békéscsabán. A kiállítás névadó képei, a négy évszakot megszemélyesítő nőalakok festményei a galéria központi falán kaptak helyet.

Kis székelyföldi kitérő után a megyeháza földszinti galériája visszatért koncepciójához, hogy minden képviselő-testületi ülés előtt teret ad a bemutatkozásra egy-egy Békés megyei alkotónak. Hiszen a Hargita, Kovászna és Maros megyei fiatal képzőművészek közös szeptemberi tárlata után az október 14-ei közgyűlés napján Corvus Kora Róbert kiállítását tették látogathatóvá Békéscsabán. A magának ismertséget elsősorban monumentális történelmi képeivel szerző lőkösházi festő most bemutatott, Négy évszak nevet viselő gyűjteményének gerincét a portrék adják, így például az aula főfalán elhelyezett, a kiállításnak is nevet adó tavaszt, nyárt, őszt és telet megszemélyesítő nőalakok ábrázolásai.

 

Corvus Kora Róbert Négy évszak című kiállítása

 A tél ábrázolása

(A képekre kattintva további fotók érhetők el) 


A megnyitón a megyei közgyűlés elnöke, Farkas Zoltán méltatta Corvus Kora Róbert munkásságát, arra kérve a megjelenteket, ajánlják ismerőseik figyelmébe a tárlatot. A festő pedig terveire kitérve elmondta: egy tíz képből álló, nagyszabású panoráma megalkotására készül, melynek első három darabja előreláthatólag a római és a görög mitológiát, valamint a Krisztus-témát dolgozza fel.

 

Balról: Corvus Kora Róbert képzőművész és Farkas Zoltán megyei elnök

 A kiállító munkásságát a megyei közgyűlés elnöke méltatta


A Négy évszak című kiállítás november 9-éig munkanapokon 8 és 16 óra között nézhető meg a megyeházán (Békéscsaba, Derkovits sor 2.).

 

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.E.

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Négy évszak portréi a megyeházán

 Page generated in 16,5 miliseconds.