Hírek - Farkas Zoltán

Régóta szükség van egy Mintamenza programra - interjú Farkas Zoltánnal

Régóta szükség van egy Mintamenza programra - interjú Farkas Zoltánnal

"Bízom abban, hogy nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy minden megyében egyforma színvonalon működjön a Menza Minta = Mintamenza Program, és nem felejtik majd el, hogy Békés megyéből indult!"
- nyilatkozta Farkas Zoltán Békés megyei elnök az Országos Mintamenza konferencián.
"A Mintamenza program egy nagyon jó kezdeményezés" - véli Farkas Zoltán, Békés Megyei Közgyűlés Elnöke. "Egyrészt Békés megyéből indult, másrészt pedig azt gondolom, hogy nagyon régóta szükség lett volna arra,  hogy a magyar gyermekélelmezésben,  közétkeztetésben elinduljon egy ilyen folyamat, vagyis hogy helyi termékek jelenjenek meg a közétkeztetésben. Az egészséges, ellenőrzött termékek egyrészt élelmiszerbiztonságot jelentenek, másrészt egy egészségre való törekvést mutatnak."Interjú Farkas Zoltán Békés megyei elnökkel az Országos Mintamenza konferencián


"Minden fontos programnak jellemzően az egyik legfontosabb alkotóeleme, hogy van egy személy, aki szakemberként hozzá teszi a tudását, lelkesedését, emellett megkeresi a megfelelő partnereket a programhoz. Úgy gondolom, külön öröm, hogy ez az ember Békés megyei és onnan is el tudja érni azt, hogy országos programmá lehessen fejleszteni. Ebben óriási szerepe van esetünkben Prohászka Bélának, aki a Mintamenza programban részt vesz szakemberként, emellett a gyermekélelmezésben is évek óta jelen van szakmai szereplőként" - fejtette ki Farkas Zoltán a konferencián. 


Országos Mintamenza konferencia

Sokan kíváncsiak voltak a Mintamenza közétkeztetési reform program részleteire


"Mint a Békés megyei Közgyűlés elnöke úgy vélem, hogy területfejlesztéssel is foglalkozó szakemberként is tudunk csatlakozni a Mintamenza programhoz, ami azt eredményezheti, hogy a teljes magyar halászati ágazat megújításával, feldolgozott magyar haltermékekkel fogunk tudni hozzájárulni ahhoz, hogy ne import hal kerüljön a gyermekélelmezésbe" - nyilatkozta az elnök.


MCOnet


Page generated in 28,9 miliseconds.