Hírek - Farkas Zoltán

Sajtóközlemény az Európai Régiók Közgyűlésén való részvételről

Sajtóközlemény az Európai Régiók Közgyűlésén való részvételről

Az elmúlt napokban nagy nyilvánosságot kapott a megyei elnököknek a MÖOSZ szervezésében az Európai Régiók Közgyűlésén, az Azori-szigeteken tett látogatása. A Békés Megyei Önkormányzat őszintén sajnálja, hogy az elmúlt öt évben elvégzett és elismert hatékony munkája után egy külföldi kiküldetés miatt került az országos címlapokra. Tudja, hogy akkor, amikor minden magyar állampolgár felvállalja Magyarország terheit, a vezetőknek jó példával kell elöljárniuk.

Az elmúlt napokban nagy nyilvánosságot kapott a megyei elnököknek a MÖOSZ szervezésében az Európai Régiók Közgyűlésén, az Azori-szigeteken tett látogatása.


A Békés Megyei Önkormányzat őszintén sajnálja, hogy az elmúlt öt évben elvégzett és elismert hatékony munkája után egy külföldi kiküldetés miatt került az országos címlapokra. Tudja, hogy akkor, amikor minden magyar állampolgár felvállalja Magyarország terheit, a vezetőknek jó példával kell elöljárniuk.

 

A Békés Megyei Önkormányzat szeretne azonban elhatárolódni mindazon hírektől, melyek eladósodott megyeként állítják be és téves számadatokkal, adósságok között vergődő hivatalként tüntetik fel.


Téves az az állítás
, mely szerint a Békés Megyei Önkormányzatnak 9,4 milliárd forint adóssága van. Békés megye 9,4 milliárd forintnyi kötvényt vett fel ebben az értékben, melyből jelenleg mintegy 7 milliárd forint betétként van lekötve, és számláján a mai nappal további mintegy 1 milliárd forint található. Mindezek mellett 2007 óta közel 19 milliárd forint értékben valósított vagy kezdett meg fejlesztéseket az önkormányzat.


A Békés Megyei Önkormányzat hivatalának és intézményeinek nincs 60 napon túli lejárt számlája, nem igényelt ÖNHIKI támogatást, továbbá nincs likvid hitele sem, mert nincs rá szüksége!

Az önkormányzat biztosítja a költségvetése egyensúlyát, valamennyi kötelező és vállalt feladatát teljesíteni tudja, intézményhálózatát gördülékenyen működteti.
A Békés Megyei Önkormányzat magáénak érzi mindazon törekvéseket, mely Magyarország gazdaságának élénkítését, az itt élő emberek életszínvonalának emelését szolgálja.


Büszkék vagyunk rá, hogy intézményrendszerünket hitelek és kifizetetlen számlák nélkül, kiváló állapotban adhatjuk át 2012. január 1-jével a Kormányhivatalnak, úgy, hogy biztosítani tudjuk, és év végéig átutaljuk az intézmények közelmúltban megnyert fejlesztéseinek szükséges önerejét is, ahhoz, hogy - immár új szervezetben - továbbra is sikeresen működhessenek.
Hisszük, hogy a területfejlesztés ránk bízott feladatát is hasonlóan elismert színvonalon, a Békés megyei emberekért végezhetjük a jövő évtől.

 

 

 

Farkas Zoltán
Békés Megye Képviselő-testületének elnöke

 

 

 

Békéscsaba, 2011. december 7.

 

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Sajtóközlemény az Európai Régiók Közgyűlésén való részvételről

 Page generated in 61,8 miliseconds.