Hírek - Farkas Zoltán

Személyi kérdésekről döntött a megyegyűlés

Személyi kérdésekről döntött a megyegyűlés

Többségében személyi kérdésekről döntött a Békés megyei közgyűlés november 30-án, soron kívüli testületi ülést keretében Békéscsabán. A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumának élére Hamza Zoltán személyében új elnököt választottak, a Békés Airport Kft., valamint a Thermál Consulting Kft. vezetésével pedig a gazdasági társaságok eddigi ügyvezetőjét, Fodor Józsefet bízták meg.

Lemondott november 18-i hatállyal dr. Kovács Tamás, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöki tisztségéről, ezért a közgyűlés 2011. november 30-tól - 2015. június 30-ig Hamza Zoltánt választotta meg a felügyelő testület új elnökévé. Emellett Mester Csaba kuratóriumi tag is lemondott szeptember 28-al a kuratóriumi tagságáról, helyére pedig két kuratóriumi tagot választott a képviselő-testület, Petróczki Zoltánt és Simon Gergőt.

 

Békés Megye Képviselő-testülete

Többségében személyi kérdésekről döntött a Békés megyei közgyűlés

 

Ügyvezetőt választottak a Thermál Consulting Regionális Turizmusszervező és Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint a Békés Airport Repülőtér Működtető Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság élére is, ugyanis az eddig mindkét gazdasági társaságot vezető Fodor József megbízatása december 31-én lejár. Ezért mindkét szervezet ügyvezetői feladatainak ellátásához vezetőket kellett választani. A közgyűlés döntésének értelmében a gazdasági társaságokat januártól továbbra is Fodor József vezetheti, azonban megbízatásai mindössze három hónapra, 2012. január 1-től - 2012. március 31-ig szólnak.

 

Békés Megye Képviselő-testülete

Intézményei részére 170 millió 200 ezer forintot nyújt támogatásként cafeteria juttatás céljából a megyei önkormányzat

 

Arról is döntött a testület, hogy intézményei részére 170 millió 200 ezer forintot nyújt támogatásként cafeteria juttatás céljából azon közalkalmazotti dolgozóknak, akik a hatékony működtetés során kiemelkedő tevékenységet végeztek. Az előterjesztésből kiderült, hogy a cafeteria összege dolgozónként ötvenezer forint lesz.

 

Miután január 1-től a megyei önkormányzat intézményei állami fenntartásba kerülnek, ezért a testület arról is döntött, hogy felméreti azon tárgyi eszközök körét, amelyek kapcsolódnak a hivatal feladatellátásához, de jelenleg a Békés Megyei Jókai Színháznál, a Békés Megyei Napsugár Bábszínháznál, illetve Békés Megye Képviselő-Testülete Ellátó és Szolgáltató Szervezeténél szerepelnek nyilvántartásban. Mivel valamennyi tárgy jelenleg leltározás alatt van, ezért az érintett eszközök meghatározására és azok átvezetésére a testület a Pénzügyi, Stratégiai Fejlesztési Bizottságát kérte fel.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.T.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Személyi kérdésekről döntött a megyegyűlés

 Page generated in 33,6 miliseconds.